”Det är något speciellt med att driva företag. Man bygger sin egen dröm.”

Robert Eklund och Jack Hysell
Robert Eklund och Jack Hysell

Veckans Communicareföretag är Ad Acta Solutions som drivs av Robert Eklund och Jack Hysell.

Robert och Jack har båda arbetat som telefonförsäljare och kom på sin företagsidé en dag på jobbet. Ad Acta Solutions hjälper små och medelstora företag att hantera inkommande säljsamtal och förenklar och hanterar t ex bluff fakturor. Allt för att spara tid och energi åt kunden.

– Små och medelstora företag har oftast ingen inköpsavdelning och vi kan därför vara behjälpliga med rådgivning kring alla former av inköp, vi sparar pengar, tid och energi åt våra kunder och effektiviserar deras verksamhet, fortsätter de.

Hur gick ni tillväga när ni startade ert företag?

– Vi var fortfarande anställda när vi bestämde oss för att starta vårt företag i maj, och vi var ganska impulsiva när vi registrerade vårt företag. Vi tyckte vi hade en bra idé och vi ville testa den.

Vi hade en tydlig bild av hur vi ville driva vårt företag och hur vi ville att vår tjänst skulle se ut, och vi har samma syn på företagande. Våra år som telefonförsäljare har gett oss många bra idéer om hur vi vill driva Ad Acta Solutions.

Vad motiverade er till att starta Ad Acta Solutions?

– Vi tycker båda att det är spännande att skapa något själv och att få sätta sin egen prägel på sitt företag. Det är en härlig känsla att vara ytterst ansvarig för att det ska gå bra för företaget. Vi har dessutom båda två alltid drömt om att starta företag så när vi kom på idén så körde vi på den.

Det är något speciellt med att driva ett eget företag. Att få arbeta sina egna tider, att arbeta för sig själv och att bygga sin egen dröm.

Vad har ni för tips till andra som funderar på att starta företag?

– Använd resurserna rätt. Envisas inte med att göra allt själv, det finns de som gör vissa saker bättre, ta hjälp av dem. Och framför allt är det viktigt att våga sälja. Många tror att produkten ska sälja sig själv, men det gör den inte. Ring kalla samtal, ha en klar bild av hur du ska sälja din produkt och våga stå upp för din produkt.

Robert och Jack ingår i Communicares företagsnätverk som ingår i projektet Tillväxt Värmland som finns i alla Värmlands kommuner. De tycker att det är givande att träffa andra nystartade företag i samma situation och det känns bra att man kan ta hjälp av varandra. De gillar också föreläsningarna och övningarna som man arbetar med i nätverket.

Läs mer om Ad Acta Solutions här: www.ad-acta.se