GE INTE UPP DIN DRÖM OCH TRO PÅ DET DU VILL GÖRA

Anna-Karin Thorin hade en dröm om att hjälpa människor med missbruk och utbildade sig till behandlingsassistent. Hennes stora intresse är djur och människor. Anna-Karin har idag en gård med hundar, hästar, getter, katter, gäss och kaniner. Tanken är att hon på sikt ska kombinera sitt intresse med sin utbildning.

“Hur kommer det sig att du startade ditt eget företag?”

I mitt arbete som behandlingsassistent märkte jag att det saknas sysselsättning för många av människorna som levt sitt liv med missbruksproblematik. Jag kände att jag kunde fylla ett tomrum för människor som inte har någon sysselsättning att gå till. Det finns många idag som av olika anledningar inte har någon sysselsättning alls, och de finns i alla kategorier av människor.

“Berätta lite om dig och din verksamhet.”

Idag har jag ett samarbete med arbetsförmedlingen där jag tar emot praktikanter som har intresse för djur och gårdsskötsel. Praktikanterna har själva valt att få komma till mig och de tycker om att vara här. Den andra delen i verksamheten är att samarbeta med Polisen och hjälporganisationer med att ta hand om djur som farit illa.

“Vad är det roligaste och det svåraste med att vara egen företagare?”

Ekonomin är den svåraste biten. Mitt mål är ju naturligtvis att kunna försörja mig på min verksamhet, men jag är också medveten om att det kan ta tid. Men eftersom jag lever min dröm, så kommer det nog gå bra, säger hon med ett leende.

“Hur kom du i kontakt med Communicare?”

När jag gjorde min praktik på Arbetscentrum fick jag reda på att det fanns en företagscoach i kommunen. Jag kontaktade henne och fick en hel del tips.

“Vad har din kontakt med Communicare gett dig?”

Nu har jag precis gått med i nätverket och hoppas på att det ska ge mig nya tips och idéer kring företagande i allmänhet och det ska bli spännande att träffa andra unga som driver företag.

“Vad har du för tips till andra som vill starta eget?”

Ge inte upp din dröm och tro på det du vill göra!