”JAG ÄLSKAR ATT GÖRA DET SOM JAG HAR PASSION OCH BRINNER FÖR.”

Wermlands Osteopatklinik

Maria Mikkonen från Hagfors är veckans Communicare-företagare. Marias stora passion är att hjälpa personer med besvär i kroppen. Hon valde att starta-eget trots att många sa att det inte skulle gå. Idag driver hon Wermlands Osteopatklinik med framgång.

“Vem är du och vad gör du?”

Maria Mikkonen– Jag heter Maria Mikkonen. Jag är osteopat och driver Wermlands Osteopatklinik sedan april 2011. Jag finns i Uddeholm och i Sunne där jag erbjuder friskvårdsbehandlingar, kostrådgivning mot individer och grupper, funktionell-rehabträning samt redcord. Den kombinationen gör mig unik i hela Sverige.

“Vad älskar du att göra?”

– Jag älskar att göra det som jag har passion och brinner för. Att göra nytta. De som kommer till mig har olika typer av besvär i kroppen och jag älskar att jag har möjlighet att hjälpa dem.

“Hur fick du den idén?”

– Jag blev mer eller mindre tvingad eftersom man inte kan få anställning som osteopat. Många av mina kollegor är också egenföretagare och därför valde jag också att bli det. Jag såg också att det fanns ett behov av osteopater i norra Värmland. Idag så är jag ett bra komplement till sjukvården där jag kan ge mina kunder den tid som de behöver.

“Vad har du fått för respons på idén?”

– Många sa att jag aldrig skulle kunna jobba med det och att jag aldrig skulle kunna bedriva någon verksamhet i Hagfors. Jag bevisade motsatsen. Idag har jag hela norra Värmland som mitt arbetsfält.

“Vad är det roligaste med att driva eget?”

– Att jag får vara kreativ. Att det är jag själv som bestämmer över hur min vardag ska se ut. Jag kan följa mina egna drömmar och förhoppningar där jag kan känna frihet. Det är ingen annan som bestämmer.

“Vad har Communicare och projektet Tillväxt Värmland gett dig?”

– Många bra arbetsverktyg som jag själv kan jobba med. Det är en konst att vara egenföretagare och det tar tid att lära sig. Jag blir väldigt inspirerad av att höra andra företagare som berättar sina historier om med deras jobb och slit. Det har gjort att jag har hittat inspiration och kunskap av andras misstag och framgångsrecept till mitt företag.

Gå in på Marias hemsida för att läsa mer: http://www.wermlandsosteopatklinik.se/