Från början var det drivet om att starta ett eget företag som motiverade mig mest!

Gunnar Kumlin blev den första entreprenören att starta upp ett företag i projektet Ung Idé Värmland. Gunnar driver företaget Gärdesgårdsmontören i Arvika. Precis som det låter bygger Gunnar gärdesgårdar. Läs mer om månadens Communicareföretag!

Berätta mer om ditt företag, Gunnar!

Jag bestämde mig för att starta företag när jag kom hem från Oslo där jag arbetade en period. Jag var trött på att vara anställd, ville vara fri och jobba åt mig själv!

Jag har haft många idéer genom åren, visa mer realistiska än andra. Men med idéen om att bygga gärdesgårdar kändes det helt rätt och realistiskt att kunna genomföra! Jag gick en starta eget kurs under hösten 2014 och samtidigt anordnade Länsstyrelsen en kurs i gärdesgårdsbyggande.

Allt kändes bra och sedan dess har jag fortsatt med tanken om att starta upp mitt företag, vilket jag gjorde under våren 2015. Från början var det drivet om att starta ett eget företag som motiverade mig mest, intresset för att bygga gärdesgårdar har kommit i efterhand. Men det är fantastiskt kul att arbeta med det gamla hantverk som gärdesgårdar är.

Hur kom du i kontakt med Communicare?

Jag blev presenterad för Communicare på ett frukostmöte som Handelskammaren arrangerade, av de som jag gick min starta eget kurs hos.

Vad har din kontakt med Communicare gett dig?

Det har varit bra att ha någon att prata med. Vi har pratat om konkreta saker och jag har fått hjälp att prioritera vad som ska göras just nu.

Vad har du för tips till andra som vill starta eget?

Tänk inte för mycket. Gör först, tänk sen!

Läs mer om Gärdesgårdsmontören på www.gardesgardsmontoren.se