Det är inte vad utan hur man skriver

Louise Alvarsson

Det är alltid roligt att träffa nya och idérika entreprenörer. Som Arvikapojk i grunden så gläds jag lite extra när det växer fram duktiga entreprenörer från just Arvika. Den här veckan får ni följa idésprutan, kreatören och ordstylisten Louise Alvarsson.

Louise Alvarsson – Vem är du?

– En Arvikabördig tjej som efter några år i huvudstaden landat hemma i Värmland och Karlstad igen. Journalist, ordstylist, entreprenör som bland annat driver Magasinet Tryck tillsammans med sambon och kollegan Magnus Lersten.

Vad är det som gör skrivandet så roligt?

– Jag har alltid gillat att berätta och text som uttrycksform är slagkraftigt och ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker att kommunikation är viktigt och vill lyfta upp intressanta frågor i samhället.

Vad är de största utmaningarna för dig som ordstylist?

– Så som samhället ser ut idag när det har uppstått fler möjligheter att uttrycka sig i text genom exempelvis bloggar så gäller det att övertyga folk vilken betydelse texten verkligen har.

– Alla har väl hört att ”en bild säger mer än tusen ord” men jag tycker att texten är minst lika viktig som bilden i kombination till varandra. Det är dock alltid en utmaning att leverera ”rätt” text till beställaren då vi alla har olika smak och tycke.

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

– Jag såg en möjlighet att börja frilansa och startade mitt företag LA Frilans under studietiden och kunde på så vis skaffa mig mer kunskap och hitta kunder vilket innebar att jag redan var igång när jag tog examen. Att få möjligheten att jobba med något som jag tycker är både roligt och intressant är oerhört stimulerande.

Vad är det som driver dig till att vara så samhällsengagerad?

– Jag har många idéer som jag vill genomföra och jag har många åsikter som jag vill framföra. Samhällsutveckling och företagarfrågor är intressant och viktigt och om jag vill vara med och påverka min egen situation så måste jag agera.

– Där kommer skapandet och kreativiteten in i bilden och det i kombination med att träffa likasinnade människor är en fullträff.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag ser mig själv som egen företagare för alltid! Jag anställer hellre än att vara anställd. Det kommer att hända en hel del spännande saker framöver som jag ser fram emot.

Har du några bra och nyttiga tips till nyföretagare?

– Att inte vara rädd. Våga satsa och ta hjälp från början. Ett bra sätt kan vara att skaffa en mentor. Se också till att hamna i ett bra nätverk av människor som ger dig positiv energi. Om du studerar så kan jag rekommendera att starta företag under studietiden.

– Detta ger dig möjligheten att bygga ett nätverk och vara förberedd. Som ny är det dessutom väldigt viktigt att man marknadsför sig rätt – syns och hörs man inte så finns man inte.

På vilket sätt har du varit i kontakt med Communicare?

– Jag har medverkat på nätverksträffar och de har varit väldigt bra. Där har jag träffat flera intressanta människor vilket har varit inspirerande. Communicare jobbar med bra och viktiga frågor och ni finns alltid där som ett bollplank. Jag kan verkligen rekommendera nyföretagare att medverka på nätverksträffarna.

Har du något drömprojekt eller någon drömintervju?

– Jag lever min dröm just nu när jag jobbar med magasin och marknadsföring. Men visst finns det fler idéer jag vill genomföra och intressanta personer att intervjua. Alla människor är unika och har sin egen historia att berätta, det tycker jag är intressant. Och glöm aldrig; det är inte om vad man skriver, det är hur man skriver.

Hur kommer det sig att du lämnade storstadspulsen och kom hem till Värmland igen?

– Jag uppskattar goda relationer och bra nätverk och i en storstad är det mer opersonligt. Värmland är mer personligt, det är enklare och du får mycket mer här.

– Med erfarenheter utifrån så uppskattar man det man har hemma på ett helt annat sätt. Dessutom är kommunikationen så bra i dag att man utan problem kan utgå från en mindre stad och ta sig till de större.

Hur känns det som journalist att bli intervjuad?

– Ovant. Det är enklare att ställa frågor, svårare att ge svar. Men det är intressant och utvecklande att sätta sig in i motsatt roll.

Hitta Magasinet “Tryck”s facebooksida här: https://www.facebook.com/magasinettryck/

Magasinet "Tryck"
Magasinet “Tryck”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *