Så blir du en framgångsrik influencer

Influencer

Det är många som drömmer om att bli en framgångsrik influencer och det startas många nya bloggar varje vecka av människor som har denna dröm men det är svårt att lyckas om man inte har ett genuint intresse för att skriva och möjlighet att lägga mycket tid på sitt bloggande.

Det lättaste sättet att bli en framgångsrik influencer är att redan vara känd då man automatiskt får en massa läsare och inte heller behöver lägga så mycket tid på bloggandet. Tyvärr är det inte så för det flesta men det finns influencers som varit helt okända men som blivit mycket populära så det går men det är inte enkelt och speciellt inte nuförtiden när det redan finns tusentals bloggar. Ska man bli framgångsrik får man man räkna med att det tar tid och kräver mycket arbete.

Drömmer man om att bli känd eller att bli överöst med spännande prylar, hotellnätter och inbjudningar häftiga fester och startar en blogg av den anledningen så är man fel ute. Det tar så lång tid och kräver så mycket arbete att bli framgångsrik så man måste ha en annan drivkraft för att lyckas. Det är en nödvändighet att man har lätt för att uttrycka sig i text eller video om man väljer den vägen. Man måste också ha något att förmedla som gör att man skiljer sig från mängden. Nya träningsbloggar och modebloggar startas varje dag och har man inte en blogg som sticker ut på något sätt kan man inte heller räkna med många läsare.

Söker man på nätet så finns det massor av tips hur man blir en framgångsrik influencer och tre saker beskrivs som speciellt viktiga för att lyckas.

  1. Hitta din nisch och uppdatera regelbundet.
  2. Skapa en igenkänningsfaktor.
  3. Skapa kontakt med ett nätverk för att nå ut till varumärken.

Den första punkten är absolut viktigast för att lyckas få läsare. Inte förrän man har tillräckligt många besökare behöver man fundera på hur man ska tjäna pengar. När man når ut till tillräckligt många så finns det alltid företag som vill synas på olika sätt.

Ett bra tips är att se hur andra framgångsrika influncers gör men man kan inte kopiera ett upplägg rakt av utan man måste ha sin egen nisch. Värt att tänka på att många som är framgångsrika har ändrat sitt upplägg i takt med att de fått mer uppmärksamhet.

Gå det att bli en influencer?

Ja visst kan du lyckas men inte om du bara tycker det verkar kul att vara en influencer. Eftersom det kräver mycket tid och hårt jobb så måste du ha en annan drivkraft för att lyckas. Enklast är det om du redan brinner för ett visst område som du enkelt kan skriva eller vlogga om. Du måste också vara disciplinerad och inte ge upp vid motgångar utan fortsätta även om du inte når de mål du önskar på kort sikt.

Behöver du tips för vad som skulle kunna vara din nisch eller hur du når ut så bara sök på nätet för det finns hur många tips som helst.

De viktigaste punkterna för att bli en framgångsrik influencer är utan tvekan:

  1. Hitta en egen unik nisch som gör att du skiljer dig från mängden.
  2. Var disciplinerad och uppdatera ofta, gärna flera gånger per dag i början.
  3. Använd flera sätt att nå ut som blogg, Youtube, Instagram, Facebook, Twitch m.m. beroende på vad som passar din nisch.
  4. Ge inte upp utan fortsätt även om du inte lyckas direkt. Det tar tid och kräver mycket jobb att lyckas.

Lycka till med ditt nya liv som influencer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *