Guide till att skapa företag

Entreprenörens Guide till FÖretag

Rådgivning för dig som vill starta företag

Du som funderar på att starta eller köpa företag – boka en tid hos oss för kostnadsfri rådgivning! Då diskuterar vi din idé och vrider och vänder på den så att förutsättningarna att lyckas blir så bra som möjligt. Vi hjälper till med vårt kunnande och fungerar som ditt bollplank i alla förekommande frågor. Men det är du själv som fattar alla beslut.

Rådgivningen kan handla om allt från att utvärdera din idé till att bilda och utveckla ditt företag. Det är en omfattande process som tar mycket längre tid än man tror. Dessutom tar vi upp saker som du kanske inte tror behövs för att lyckas.

Våra affärsrådgivare jobbar naturligtvis under sekretess. Det innebär att du kan känna dig trygg med att vi inte läcker informationen till obehöriga.

Driva företag

Vi hjälper dig som har drivit företag mindre än tre år att förbereda nästa steg i ditt företagande. Behöver du se över hur du arbetar, vill du skapa bättre lönsamhet och tillväxt i ditt företag, eller är du kanske redo att anställa eller hitta nya marknader, i Sverige eller utomlands? Då står våra affärsrådgivare redo att hjälpa dig.

Rådgivning

När du har kommit igång med ditt företag är det viktigt att jobba aktivt med affärsutveckling. Att företaget utvecklas är naturligt i och med att företaget, marknaden och omvärlden förändras. Ibland är det bra att få stöd i att identifiera nya möjligheter och se över nästkommande steg i företagandet. Våra affärsrådgivare hjälper dig kostnadsfritt att analysera nuläget och se över vilka förändringar som bör göras för att skapa en positiv utveckling för företaget.

Köpa företag i stället för att starta nytt?

Att köpa ett företag som är igång kan vara den enklaste och snabbaste vägen att bli egen företagare. Under de närmaste åren kommer ett stort antal småföretag att vara till salu. Ägarna tillhör fyrtiotalisterna och är på väg till en välbehövlig lugnare tillvaro.

En del av företagen kan vara i en nedgångsfas medan andra är framgångsrika eller kan bli det. Tänker du dra igång ett eget företag? Det finns goda skäl att undersöka om ett befintligt företag kan vara din plattform.

Vi hjälper dig som nybliven entreprenör i processen med att köpa ett företag, både med rådgivning och med företagsvärdering. Det är ju viktigt att betala rätt pris för företaget.

Innovationer

Har du en idé, innovation eller uppfinning som du vill förverkliga? Vi hjälper dig att testa, utveckla och hitta finansiering till dina idéer, hela vägen fram till ett nytt och bärkraftigt företag. Vår support är helt kostnadsfri och vi arbetar under sekretess. Din idé är säker hos oss.

En bra start ökar möjligheterna för att förverkliga din idé. Här (intern länk: kunskapsbanken/innovationer) hittar du information som hjälper dig en bit på vägen och kanske ger dig nya infallsvinkar som du inte har tänkt på.

Våra affärsutvecklare har dessutom ett batteri av andra verktyg och ett brett kontaktnät som vi använder oss av för att hjälpa till att föra goda idéer till marknaden. Vår roll är att fungera som bollplank, att göra dig uppmärksam på risker och möjligheter med idén och att hjälpa dig utvärdera de kommersiella möjligheterna med din idé. En viktig roll är även att avråda från fortsatt arbete med idéerna om dessa bedöms som utsiktslösa.

Om oss

Communicare var ett av Sveriges mest kvalificerade och omfattande EU-projekt för idéutveckling och nyföretagande. Projektet startade 2008 och varade till 2016. Projektet byggde upp mycket goda kunskaper och insikter vad gäller idéutveckling och tillväxtarbete i tidigt entreprenörskap inom Communicare Norrbotten.

Det ska vara enkelt för människor att få hjälp med att starta och utveckla sin företagsidé eller innovation i sin egen kommun. Därför har vi lokala affärsrådgivare i åtta av Norrbottens kommuner.

Våra konsulter har alla mycket hög kompetens och jobbar med såväl traditionella affärsidéer som företagsköp, innovationer och affärsutveckling. För att säkerställa att alla våra konsulter har samma breda kunskap inom dessa områden jobbar vi löpande med kompetensutveckling.

Utöver den generella kunskapen om företagande har våra konsulter specialistkunskap inom en mängd olika områden. Vi har bland annat revisorer, jurister, ekonomer och marknadsförare i vårt lag. Du har tillgång till vårt nätverk av specialistkompetens inom i stort sett alla områden som rör ditt företag, oavsett om du bor i Övertorneå eller Luleå. Vi välkomnar alla dina affärsidéer och innovativa idéer – tillsammans ser vi till att de utvecklas väl.

Vilka är våra kunder?

Våra kunder är såväl privatpersoner som företagare. Det de har gemensamt är att de bär på idéer som kan leda till nya företag eller utveckling av befintliga företag med nya varor och/eller tjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *