60°NORD är veckans företag

Sarah Steen & Jenny Skilberg
Sarah Steen & Jenny Skilberg

Veckans två Communicareföretagare Jenny Skilberg och Sarah Steen driver gymmet 60°NORD Functional Training i Torsby Sportcenter. Här finns träningsmöjligheter för alla, nybörjare som elitskidåkare, blivande och nyblivna mammor. MAMA-träningen är de ensamma om i hela norra Värmland.

Hur kommer det sig att ni startade eget?

Vi, Jenny och Sarah, saknade själva ett nytänkande träningställe i Torsby och såg båda två de oändliga möjligheterna i Torsby Sportcenter. Så egentligen kan vi säga att vi startade eget för att tillgodose våra egna behov, och vidare tänkte vi att om vi har det behovet så finns det fler!

Hur får ni era kunder?

Tillsammans med Torsby Skitunnel och Valbergsområdet skapar vi en komplett träningsanläggning och vi vet att de landslag som tränar där också vill komplettera sin träning med gymträning, så där har vi en målgrupp. Sen tror vi på våra MAMA-grupper, det är vi ensamma om i norra Värmland.

Vi är väldigt aktiva på sociala medier, där fångar vi upp blivande kunder som vill träna hos oss. Vi har träning som passar alla och tror mycket på att ett gott rykte sprider sig och skapar nya medlemmar.

Vad är det bästa med att vara egen?

Att vi själva bestämmer och styr över vår tid, både arbetstid och tid att vara ledig. Sedan är det motiverade att vara egen rent ekonomiskt då man direkt ser var man får avkastning på och inte.

Hur fick ni höra om Communicare?

Jag (Jenny) är sedan tidigare bekant med Communicare genom projektet Unga Entreprenörer som jag deltog i 2013-14.

Vad fick ni för hjälp av Communicare i starten?

Vi fick bra stöd och viktig hjälp av idélotsen på Communicare som kontrollerade och gav synpunkter på vår likviditetsbudget. Vi hade av misstag gjort en jättemiss i budgeten så hade det inte varit för Communicare så hade nog banken inte gett oss lånen som var avgörande för vår satsning.

Sarah Steen & Jenny Skilberg
Sarah Steen & Jenny Skilberg

Både Sarah och Jenny har lång erfarenhet av träning och hälsa. Jenny är legitimerad kiropraktor och driver sitt andra företag Aktin Kiropraktik och Hälsa, också i Torsby Sportcenter. Sarah har flera utbildningar och arbetserfarenhet som till exempel personlig tränare, styrkeinstruktör och inom träning under och efter graviditet.

Läs mer på gymmets hemsida på: https://60nord.se/